Fre 27 aug, kl 18:00

Jens Hult live på museet

Sensommarkvällen den 27 augusti förgylls med livemusik då en av museets vackra innergårdar blir spelplats för singelaktuella Jens Hult som kommer till Karlstad och Värmlands Museum.

Om Jens Hult

En fantastisk sångare, musiker och låtskrivare som, trots stora framgångar, bara är i början av sin karriär.

Som barn kallades Jens tondöv. Ändå tog han landet med storm då han knep en fjärdeplats i Idol och bevisade motsatsen. Debutsingeln som följde, ”Precis som du vill”, sålde platinum och har fram tills idag spelats drygt 10 miljoner gånger på Spotify, och hösten 2020 var det Jens tur att bli tolkad i tv-programmet när en av årets deltagare framförde just ”Precis som du vill”.

Hans musikaliska väg tycktes utstakad och galleria-turnéerna väntade, men Jens ville ta sin musik i en annan riktning. Med unika och grundade texter, en modern ljudbild och en ny energi och passion för visgenren, har Jens på senare år tagit stora kliv bort från den kommersiella popen. Ambitionen, en modern vispop som berör, har han med råge uppfyllt. Jens har byggt upp en fin relation med sina fans, och hans låtar står ofta högst upp på önskelistan till dop, begravningar, bröllop och andra viktiga livshändelser.

”Jag blev jag”, ”Rädd” (duett med Melissa Horn), ”Om du vill ha mig”. Jens väjer inte för stora frågor, såväl som han kan sätta fingret på det vardagliga. Under sommaren 2020 släppte han låten ”Fåglarna” (med på EP:n ”Fåglarna”), inspirerad av de känslor han kände när det var hans föräldrar som ”flyttade hemifrån” och skapade nytt bo i en ny stad, tyvärr på lite längre avstånd.