Lör 01 jun, kl 15:30
FRÅGA VÄRMLAND med Hanna Hellquist
Värmländska experter i frågepanel om Värmland.

Har du några frågor om Värmland som du aldrig fått svar på? Nu har du chansen. Allmänbildning har blivit hett igen och med risk för att bli en aning nördiga ger vi värmlänningarna chansen att ställa frågor till vår expertpanel, under ledning av radioprofilen och författaren Hanna Hellquist.

I panelen sitter:

Gabriel Bladh. Kulturgeograf (KAU), finnskogsexpert. Kan en hel del om djur och natur.

Hans Olsson, Värmlands Museum, arkeolog. Vet vad som hittats var och när det lades dit.

Anna Skoglund, museichef på Rackstadmuseet. Kan svara på det mesta om konst.

Carin Bergström, historiker. Har skrivit om emigration, kyrkohistoria, slott, herrgårdar och annat.

Peter Olausson, historiker (KAU). Sysslat med de värmländska arkiven, med bildningshistoria, med migration, med fattiga och rika, med ortnamn och lite till.

Ställ dina frågor på plats eller skicka in till vår programkoordinator Christopher Grahn.
christopher.grahn@varmlandsmuseum.se. Märk mailet ”Fråga Värmland” i ämnesraden.