Ons 18 sep, kl 18:00
Fotavtryck
Bo Landin föreläser om klimatkrisen.

FÖREDRAG OM KLIMATKRISEN

Karlstadbördige filmaren och biologen Bo Landin har gjort sig känd i tv-rutan med sina populära naturprogram och sin starka röst i miljödebatten. I den nya boken Fotavtryck återvänder han till platser han besökt och ställer de personliga upplevelserna i relation till människans påverkan på klimatet. Kommer våra fotavtryck idag att hota världen för våra barn och barnbarn?

I denna föreläsning ger han sin syn på klimatkris, artutrotning, förödande bränder och försvinnande glaciärer. När bin och insekter försvinner, tystnar naturen och människan drabbas av naturens hämnd. Han återvänder till platser han besökt och ställer de personliga upplevelserna i relation till människans påverkan på klimatet. Han söker också längs stigar som leder till vårt inre; där vi trevar efter kunskap och insikter, söker förståelse för en värld som förändras, hotas och ställer krav.

I mötet med en ny verklighet har människan tagit makten och blivit en naturkraft som avgör hur världen ser ut i morgon – och i framtiden. I den nya epoken antropocen är våra ekologiska fotavtryck längs livets stigar så stora att maktförhållanden rubbats och respekten för det levande gått förlorad.

Nu är inte bara naturen hotad.

Bo signerar även böcker efter föreläsningen.
Ordinarie entré eller årskort gäller.

Bo Landin

Filmproducent, författare och miljödebattör som engagerar publik över hela världen. Hans tidigare böcker, som prisbelönta boken Om Träd Kunde Gråta, har blivit viktiga inlägg i Sveriges politiska miljöhistoria. Filmerna som berättar om natur och miljö världen över når miljonpublik på alla kontinenter och bidrar till en ökad förståelse för tillståndet på planeten jorden. I nya boken Fotavtryck ger han en personlig berättelse om sina erfarenheter mot bakgrund av klimatkrisen.