Lör 23 okt, kl 13:00

Filmvisning & samtal: Det krokiga och det raka

Lördag 23 oktober kl 13 visas filmen ”Det krokiga och det raka – en film om arkitekten Carl Nyrén” på museet. Efter filmen samtalar regissören (och Carls barnbarn) Sven Blume tillsammans med Matti Klenell, inredningsarkitekt som just nu visar utställningen ”Stanna här en stund” på museet.

Efter filmvisningen görs även en rundvandring i museibyggnaden som Carl ritat och vi tittar tillsammans på Matti Klenells utställning.

Mer info om Mattis visning: Matti Klenell visar utställningen ”Stanna här en stund”.

Om filmen

Trots att Carl Nyrén är en av Sveriges mest hyllade arkitekter så är han okänd för många. För filmaren Sven Blume var han en älskad morfar. Carl pratade ofta och gärna om arkitektur. Huset han och mormor Marianne bodde i var ett k-märkt, egenritat mästerverk. Hans roll som arkitekt var svårt att greppa som barnbarn, först många år senare börjar Sven intressera sig för arkitektur. Nu finns inte morfar Calle kvar i livet, men hans byggnader står kvar och öppnar sig för barnbarnets nyfikenhet.