Mån 12 apr, kl 00:00 - Sön 18 apr

c/o Hagfors

Den 12–18 april besöker Värmlands Museum Hagfors kommun med delar av sin verksamhet. Museets expertis inom olika områden vill uppmärksamma och lära sig mer om trakten samt delge ny kunskap kring kommunens och Värmlands historia, bland annat genom utställningar på DigitaltMuseum och i en digital kommunvandring.

Museets fotograf dokumenterar vardagsliv i Hagfors, material som sedan sparas för framtiden. I sociala medier delar museet med sig av kunskap om kommunen genom arkivet och samlingarna och i den digitala kommunvandring får vi följa med till ett antal sevärda platser och höra museipersonalen berätta dess historia.

Utöver detta arrangeras flertalet digitala möten mellan museet och kommunen, hembygdsföreningar och andra kommuninvånare där det bland annat förs samtal om aktuella bebyggelse- och kulturmiljöfrågor, bildarkivering och föremålssamlingar generellt.

Utställningar på DigitaltMuseum

Johan Tinglöf – Urmakaren i och ur tiden (extern länk)

Hagfors – En fyndrik del av Värmland (extern länk)

Livesändningar på Facebook

Vi kommer att sända live på Facebook från två olika plaser under veckan.

Onsdag kl 11.00 Uddeholms herrgård (extern länk)

Torsdag kl 14.00 Värmlands fyndrikaste plats (extern länk)

Digital kommunvandring

Del 1 – Byggnadsantikvarie Lena Thor berättar om f.d. kommunhuset i Ekshärad och Hagfors stadshus.

Var med och uppmärksamma Hagfors!

Till stor del görs materialet som tas fram under veckan tillgängligt via museets sociala medier, på Instagram och Facebook. Här kan även du som bor i kommunen, eller har berättelser härifrån, vara med och bidra med material.

#coHagfors

Under hashtagen #coHagfors på Instagram samlas mycket av det material som publiceras under veckan. Gilla, kommentera och tagga gärna egna bilder och berättelser för att bli del av flödet.

OBS! Din profil kan inte vara inställd som privat om andra än dina följare ska se dina bilder i flödet.

#HusiHagfors

Vilket är ditt favorithus eller din favoritplats i kommunen? Lägg upp en bild på Instagram och tagga @varmlandsmuseum. Använd gärna #husihagfors.

OBS! Din profil kan inte vara inställd som privat om andra än dina följare ska se dina bilder i flödet.

Interiört måleri

Känner du till var det finns interiört måleri i Hagforstrakten? Hör gärna av dig!

Vill du komma i kontakt med museet?

Om du vill veta mer om c/o-veckan i Hagfors kommun eller bidra med innehåll på annat sätt än via sociala medier får du gärna kontakta museet via mail, museet@varmlandsmuseum.se.