Mån 27 sep, kl 10:00 - Sön 03 okt

c/o Filipstad

Den 27 september–3 oktober 2021 besöker Värmlands Museum Filipstads kommun med delar av sin verksamhet. Museets expertis inom olika områden uppmärksammar och vill lära sig mer om trakten genom att delge och ta emot ny kunskap kring kommunens och Värmlands historia.

Utställning i centrala Filipstad

Tis–fre kl 10–15 finns museet på plats i Swedbanks gamla lokaler. Här visas två utställningar, Mats Holmstrands bilder av gruvarbetare i Långban samt EPA Sverige med bilder av dansk/svenske fotografen Benjamin Nørskov.

Träffa medarbetare från museet, tis–fre kl 10–15

Utställningslokalen (gamla Swedbank) bemannas under veckan av museets antikvarier, intendenter och medarbetare med god inblick i den museala verksamheten. Kom gärna förbi för en pratstund, vi vill veta mer om ditt Filipstad!

Ta del av programmet digitalt

Allt som händer under veckan görs tillgängligt i museets digitala kanaler. Under veckan publiceras bland annat en digital kommunvandring, där vi tittar närmare på taken i Filipstad från olika tider och med olika material till exempel skiffer, plåt och tegel. Digitala utställningar och artiklar publiceras på DigitaltMuseum och konst, foton och föremål ur samlingarna kommer att dyka upp i sociala medier.

Facebook live, måndag 27 september kl 14.00.
Atlas – tryckluftsloket från underjorden – Livesändning från Nordmarks gruvmuseum. 

Facebook live, onsdag 29 september kl 15.00.
Berith Bergströms Villa Edros – Livesändning där Carl-Jan Granqvist berättar.

Följ museet på Facebook och Instagram.

Inventering av interiört måleri – du kan bidra!

Har du tips på var i kommunen det finns interiört måleri? Privatpersoner, föreningar och företag kan höra av sig till museet@varmlandsmuseum.se.

Vill du veta mer om vad interiört måleri innebär eller kanske hur du själv tar hand om de målade väggarna eller golven hemma i ditt hus? Museets konservator Cecilia kommer att berätta mer i en film som publiceras i början av c/o-veckan, håll utkik!

Skolaktiviteter i Långban

Museets pedagoger kommer under veckan att hålla i aktiviteter för kommunens femteklassare i Långban gruv- och kulturby. Aktiviteten möjliggörs tack vare ett samarbete med Filipstads kommun.

Vill du bidra? Kontakta museet!

En stor del i c/o-projektet är att museets personal får möjlighet att göra besök och lära känna föreningar, privatpersoner och företag som finns i kommunen. Om du vill träffa någon från museet och dela med dig av en berättelse, ett föremål eller bara dricka lite kaffe med någon av oss är detta ett ypperligt tillfälle för just det! Kontakta oss via museet@varmlandsmuseum.se eller 054–701 19 00 så ser  vi till att ditt ärende hamnar hos rätt person.

c/o Värmland

Läs med om tidigare kommuner vi besökt i projektet c/o Värmland här.