Lör 01 jun, kl 19:00
Club Pisa

2012 beslöt sig tre frilansande musiker i Karlstad för att börja producera egna musikevenemang. Tanken var en musikscen där musik och musiker från alla världens hörn kunde mötas, något sådant hade aldrig funnits i Karlstad tidigare. En teater i Karlstad, Värmlandsteatern, blev med sin unika lokal Tempelriddaren den scenmiljö där de gav publiken en möjlighet att uppleva musik och träffa musiker från alla delar av världen. Sedan våren 2015 finns Club Pisa även i Stockholm. Upplägget är detsamma och platsen är Stallet, en etablerad folk- och världsmusikscen. Idag är Stallet och Tempelriddaren de två scener som Club Pisa främst använder för sina konsertarrangemang. 2015 nominerades Club Pisa till ”årets tvärspel” inför Folk- och Världsmusikgalan.

Club Pisa är

Saman Alias: klarinettist med ursprung i Kurdistan/Irak och bosatt i Sverige sen 2004. Utbildad på Värlsdmusiklinjen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och har studerat orientalisk musik vid Besktas Universitet i Istanbul (Turkiet).

Åsa Carlson: flöjtist, utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm på klassisk musik och folkmusik samt vid UNCUYO (Musikhögskolan i Mendoza, Argentina). Åsa jobbar som flöjtlärare och frilansmusiker samt skriver musik för film.

Jonny Lindström: saxofonist, utbildad på Ingesunds musikhögskola. Arbetar inom skola och är sedan slutet av 90-talet aktiv frilansmusiker runt om i landet. Sedan 2005 återkommande anlitad av Wermland Opera.

Mazdak Khosravi: basist med ursprung i Iran och bosatt i Sverige sedan 1990. Efter utbildning vid Ingesunds musikhögskola och Högskolan för scen och musik i Göteborg jobbar han nu som musiklärare och frilansmusiker.

Pasi Pasanen: spelar dragspel/accordeon och har rötter i Finland. Utbildad vid Ingesunds musikhögskola och kombinerar undervisning med frilansuppdrag inom allt ifrån Irländsk folkmusik till produktioner på Wermland opera.